Compară anunțuri

Au scazut preturile la apartamente in cateva cartiere din Timisoara. Unde sunt cele mai ieftine?

Au scazut preturile la apartamente in cateva cartiere din Timisoara. Unde sunt cele mai ieftine?

TIMISOARA. Cea mai proaspata analiza de pe piata imobiliara din Timisoara scoate la iveala cateva surprize.

Potrivit specialistilor, la Timisoara, marjele de crestere a preturilor consemnate pe zone au fost mai mici decat in Bucuresti sau Cluj-Napoca anul trecut, noteaza imobiliare.ro.

Cel mai mult, cu 1,8%, s-au scumpit apartamentele in arealul Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran. O crestere similara, de 1,7%, s-a inregistrat si in Girocului-Soarelui-Buziasului, zone apropiate de Spitalul Judetean, in contextul cresterii salariilor medicilor si asistentilor.

Pe urmatoarele locuri se situeaza zonele Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua, cu scumpiri de 1%, Lipovei-Aradului, cu 0,7%, dar si Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion cu 0,2%.

In Timisoara au fost consemnate trimestrul trecut scaderi de preturi pe segmentul apartamentelor.

Cea mai insemnata scadere de pret, cu 4,1% s-a inregistrat in Torontalului, aceasta zona fiind urmata de Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria, cu un minus de 2,2%, si, respectiv, Braytim, cu 0,6%.

De mentionat este si ca, dupa un declin de 2,1% inregistrat trimestrul trecut, preturile au stagnat in arealul Ultracentral-Medicina-Piata Unirii.

Fata de Bucuresti si Cluj-Napoca, la Timisoara diferentele de preturi intre cartiere sunt relativ mici, valorile medii de listare pentru un apartament variind intre un maximum de 1.460 de euro pe metru patrat si un minimum de 1.150 de euro pe metru patrat. Cel mai mare nivel de pret se gaseste, ca si trimestrul trecut, in zona Ultracentral-Medicina-Piata Unirii, unde pretentiile vanzatorilor s-au mentinut la acelasi nivel.

La polul opus, cele mai accesibile apartamente din Timisoara sunt cele din Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua, pe urmatorul loc situandu-se cele din Braytim, cu o valoare medie de listare de 1.170 de euro pe metru patrat util.
Nu cu mult mai scumpe sunt si locuintele din Girocului-Soarelui-Buziasului (1.180 de euro pe metru patrat), cele din Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran (tot 1.180 de euro pe metru patrat) si, respectiv, Torontalului (1.200 de euro pe metru patrat util).

Articol preluat de pe https://www.opiniatimisoarei.ro/au-scazut-preturile-la-apartamente-in-cateva-cartiere-din-timisoara-unde-sunt-cele-mai-ieftine/14/02/2019

img

Paul Meștereagă

CEO & Co-founder

Related posts

Situația neașteptată de pe piața imobiliară din Timișoara. “Nu se întamplă așa ceva nici in București”

O situatie aparte iese la iveala pe piata imobiliara din Timisoara, in urma unei analize facuta de...

Continuați lectură

Cum să îți pregătești locuința pentru fotografiere

Prezentarea locuinței pentru vanzare sau închiriere este foarte importantă. Fotografiile de prezentare trebuie să fie impecabile. O locuință cu adevărat frumoasă poate fi dezavantajată dacă lucrurile enumerate mai jos nu sunt îndeplinite.

Continuați lectură

Cum rezolvă realitatea virtuală cele mai frecvente probleme de pe piața imobiliară

Luând în considerare cele mai frecvente probleme întâlnite pe piața imobiliară, realitatea virtuală chiar poate face o diferență.

Continuați lectură

Alătură-te discuției