Compară anunțuri

Situația neașteptată de pe piața imobiliară din Timișoara. “Nu se întamplă așa ceva nici in București”

Situația neașteptată de pe piața imobiliară din Timișoara. “Nu se întamplă așa ceva nici in București”

O situatie aparte iese la iveala pe piata imobiliara din Timisoara, in urma unei analize facuta de specialisti.

CITESTE SI: Cum rezolva realitatea virtuala cele mai frecvente probleme de pe piata imobiliara

Timisoara continua sa se afle in top 3 al celor mai scumpe locuinte din Romania, alaturi de Cluj Napoca si Bucuresti.

In ciuda acestui fapt, spun specialistii de la imobiliare.ro, in capitala Banatului, in ultimele luni scumpirile inregistrate pe zone au fost mai temperate decat in Bucuresti, dar si decat in Cluj-Napoca.

Cea mai mare crestere de pret, respectiv 2,9%, a avut loc in zonele: Complexul Studentesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia, Stadion, pe urmatoarele locuri in clasamentul scumpirilor situandu-se Torontalului (+2,6%), apoi Bucovina – Simion Barnutiu – Garii – Dorobantilor – Mircea cel Batran (+2,2%), Sagului – Dambovita – Iosefin – Steaua (+1,1%), dar si Girocului – Soarelui – Buziasului (+0,3%).

La fel ca in Capitala, dar si in Cluj-Napoca, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au diminuat trimestrul trecut in mai multe zone din Timisoara, in frunte cu Ultracentral-Medicina-Piata Unirii (-2,1%); astfel, suma medie solicitata de catre proprietari a scazut cu 1% in zonele Central – Balcescu – Take Ionescu – Piata Maria, cu 0,6% in Circumvalatiunii si cu 0,4% in Braytim.

In comparatie cu piata bucuresteana si cu cea clujeana, orasul de pe Bega continua sa se distinga prin diferentele relativ mici de pret dintre cartiere, ecartul dintre zonele in care se gasesc cele mai scumpe si, respectiv, cele mai ieftine apartamente fiind mai mic de 350 de euro.
Cea mai exclusivista zona a orasului este, astfel, Ultracentral – Medicina – Piata Unirii, unde o locuinta poate fi achizitionata cu 1.460 de euro pe metru patrat util (in scadere de la 1.490 de euro pe metru patrat in cele trei luni anterioare).

De observat este ca, in celelalte cartiere ale orasului, pretentiile vanzatorilor de apartamente variaza intr-o plaja destul de restransa; cele mai accesibile locuinte pot fi gasite in Sagului – Dambovita – Iosefin – Steaua (la o medie de 1.140 de euro pe metru patrat util), in vreme ce arealul Complex Studentesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion se situeaza pe locul al doilea in clasamentul zonelor cu cele mai scumpe locuinte din oras (cu o medie de pret de 1.260 de euro pe metru patrat).

Spre deosebire de Bucuresti, in Timisoara nu exista, practic, cartiere in care suma medie solicitata pentru un apartament sa fie mai mica de 1.000 de euro pe metru patrat util.

SURSA: Opinia Timisoarei – Situatia neasteptata de pe piata imobiliara din Timisoara. “Nu se intampla asa ceva nici in Bucuresti”

img

Paul Meștereagă

CEO & Co-founder

Related posts

Cum ajută Realitatea Virtuală agenții imobiliari să creeze relații de încredere

Una dintre cele mai întâlnite provocări ale agenților imobiliari este să creeze relații de încredere cu potențialii lor clienți. Realitatea virtuală îi poate ajuta!

Continuați lectură

Trei motive pentru a adopta tehnologii noi ca și agent imobiliar în 2019.

Tehnologia avansează foarte rapid iar domeniul domeniul imobiliar și tehnicile de marketing se...

Continuați lectură

Au scazut preturile la apartamente in cateva cartiere din Timisoara. Unde sunt cele mai ieftine?

Cea mai proaspata analiza de pe piata imobiliara din Timisoara scoate la iveala cateva surprize. Potrivit specialistilor, la Timisoara [...]

Continuați lectură

Alătură-te discuției